יום שני, 13 בינואר 2014

הטיפול בגידולים סרטניים קטנים של הכליה

בשנים האחרונות חל מהפך בטיפול בגידולים סרטניים של הכליה, ובעיקר בגידולים הקטנים (שאר גודלם עד 5 ס"מ). גידולים אלה מאובחנים בשכיחות הולכת וגוברת עקב הזמינות והיעילות של בדיקות ההדמיה המבוצעות בקהילה, ובעיקר בדיקות האולטראסאונד וה-CT.

הגישה המובילה כיום היא כריתה חלקית של הכליה בגישה לפרוסקופית. בגישה זו מבוצע ניתוח זעיר פולשני לפרוסקופי (מבלי לפתוח את הבטן) בו אנו חושפים את הכליה מזהים את הגוש הגידולי וכורתים אותו מבלי שיהיה צורל לכרות את כל הכליה. לשימור רקמת כליה יש חשיבות רבה במניעת אי ספיקת כליות ושיפור תוחלת החיים.

לפניכם סדרת שקופיות מהרצאה שנתתי בנושא הטיפול העדכני בגושים כלייתיים קטנים ובקרוב יעלה לאתר גם סרטון וידאו בנושא.

בברכה

ד"ר רן כץ




במחקר זה הדגימו החוקרים מהמרכז הרפואי "ממוריאל סלואן קטרינג" בניו יורק שכריתה של הגוש הגידולי בלבד, לעומת כריתה מלאה של הכליה, משפרת מאוד את התפקוד הכלייתי הכולל של המטופלים. כיום, זוהי הגישה המועדפת בטיפול בגידולי הכליה. 

כיום הגישה הניתוחית העיקרית היא גישה לפרוסקופית זעיר פולשנית - גישה זאת מיושמת בהצלחה מעל 12 שנה במחלקה האורולוגית בבית החולים הדסה. 



כיום ניתן להקפיא גידולים בתוך רקמת הכליה ולחסל אותם כשהם קטנים מבלי צורך לכארות את רקמת הכליה. ניתן לבצע זאת בגישה ניתוחית לפרוסקופית או גישה מילעורית. 

באופן דומהניתן לצרוב את הגידולים על ידי אנרגיה חשמלית בתדיורת גלי רדיו

בעתיד, ניתן יהי אולי להרוס רקמה גידולית על ידי הצמדת מתמר אולטראסאונד והעברת גלי אולטראסאונד בעוצמה גבוהה ישירות אל הגידול. 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה